Fitstroke bij fysiotherapeuten voor Purmerend op de Graanstraat

Heeft u een beroerte gehad, kunt u lopen met een stok of een 4-poot, of zelfs zonder stok en merkt u dat u beperkt wordt in uw loopvaardigheid, dan kunt u daar nu wat aan doen. Neem het heft in eigen hand en meld u aan voor de Fitstroke. Een vergelijkbaar programma wordt al een aantal jaren aangeboden in de revalidatiecentra met goed resultaat. We geven u de mogelijkheid 3 maanden lang, 2 x in de week met ons een uur te trainen in een groep van maximaal 8 mensen. Daarnaast wordt er van u verwacht dat u in de periode van donderdag tot en met zondag in ieder geval één maal 30 minuten (buiten) loopt.

We hebben 2 groepen van verschillend niveau. De therapeut bepaalt met u in welke groep u ingedeeld wordt. Groep 1 is vooral gericht op opbouw van conditie en uithoudingsvermogen, terwijl Groep 2 meer gericht is op de toename van loopsnelheid, het sneller kunnen veranderen van looprichting en het sneller kunnen reageren op balansverstoringen.
Aanmelden: vraag uw huisarts via zorgdomein de verwijzing voor Fitstroke te sturen aan Fysiotherapeuten voor Purmerend, tav Lydia Wagenborg. Na de aanmelding wordt u binnen een week gebeld voor het maken van een afspraak. Bij de intake gaan we bepalen in welke groep u komt, nemen we testen af om het begin niveau te bepalen. Deze testen gebruiken we later weer om te bekijken wat de resultaten van de training zijn.