Fysiotherapeute Lydia geeft een cursus neurorevalidatie in Zuid-Afrika

Onze collega Lydia Wagenborg is naar Zuid-Afrika gevlogen om daar les te geven over haar expertise neurorevalidatie. Lydia geeft in Nederland ook les op de opleiding voor neurorevalidatie. Lydia was nu gevraagd om 3 cursussen te geven in Zuid-Afrika! Dit kon Lydia natuurlijk niet afslaan.

Hieronder de ervaring van Lydia in Zuid-Afrika:

“De 3 workshops van elk 3 dagen waren een groot succes. Alle 85 deelnemers fysio- en ergotherapeuten waren erg enthousiast. De workshop was gericht op het gestructureerd onderzoeken van de patiënt, het beoordelen van de mogelijkheden van de patiënt en het behandelen. De patiënt kreeg daarbij ook een eigen oefenprogramma. Om zo zelfredzaamheid te vergroten. Alles onder het motto ‘maak van je eigen huis een revalidatie centrum’. Aandacht was er vooral voor het gebruiken van dagelijks activiteiten en voorwerpen. In een land met weinig geld zijn ergometrische voorwerpen vaak te duur. Functionele activiteiten trainen is dan de enige mogelijkheid. Uit onderzoek blijkt dat dit uitermate goed te oefenen is. Ook In Nederland blijken sommige voorwerpen vaak overbodig door het functioneel trainen van de activiteiten bij iemand thuis.
De organisatie wil ook de praktijk en de collega’s bedanken voor het feit dat ik deze lessen kon geven. Verder willen ze me volgend jaar weer terug hebben!”

Groetjes,

Lydia

Leave a reply