Vragen (FAQ)

Veel gestelde vragen
U heeft een afspraak gemaakt en komt al of niet voor het eerst in één van onze praktijken. Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft.

Wat gebeurt er als eerste?
De therapeut komt u uit de wachtkamer ophalen. Voordat we met een behandeling starten, willen we precies weten wat uw klachten zijn. Daarom beginnen we het traject altijd met een intakegesprek. De therapeut stelt u vragen aan de hand van uw klachten. Hij of zij probeert uit te zoeken waarom de klachten aanhouden. Op basis van deze uitkomsten kan de therapeut een passend behandelplan maken. Een intakegesprek duurt ongeveer een half uur. Het is mogelijk dat de therapeut met u een vragenlijst invult om uw klachten bij aanvang vast te leggen (de zogenaamde 0-meting). Klik voor onze verdere werkwijze hier.

Wat moet ik meenemen?
Tijdens het eerste bezoek dient u een legitimatie mee te nemen en als u die heeft een verwijzing. Wij raden aan een handdoek mee te nemen.

Moet ik een verwijsbrief meenemen?
Sinds 2016 is dit niet meer verplicht. U kunt gewoon zonder verwijzing een afspraak maken. Indien de therapeut dat nodig vindt zal hij contact opnemen met uw huisarts of specialist. Dat gebeurt overigens alleen met uw toestemming.

Kan ik zelf mijn therapeut kiezen?
Ja dat is geen enkel probleem. Wij willen graag aan uw wensen voldoen. Indien u liever door een vrouw behandeld wilt worden kunt u dat gerust aangeven. Indien het niet klikt tussen u en uw therapeut kunt u gerust aangeven dat u liever een andere therapeut heeft.

Zijn er praktijkregels?
Wij hanteren inderdaad een aantal praktijkregels. In het Paramedischcentrum Landauer is het mogelijk in de oefenzaal te trainen. Voor het oefenen in de oefenzaal kunt u het beste makkelijke kleding of sportkleding aantrekken. Wij verzoeken u correct gekleed te gaan. Wanneer u traint in de oefenzaal verzoeken wij u uw aanwezigheid te registreren. U traint in de oefenzaal op eigen risico. Indien u in de Landauer voor 08.00 uur of na 17.00 uur arriveert, wordt u verzocht aan te bellen bij de voordeur.

In onze praktijk Sportfysiotherapie Purmerend Is het eveneens mogelijk zelfstandig te trainen. U krijgt van ons kaartje waarop de periode waarbinnen u kan trainen staat aangegeven, wie uw fysiotherapeut is en wat uw aandoening is. Dit kaartje dient u bij elk bezoek aan de receptie te tonen. U kunt alleen gebruik maken van de faciliteiten die wij u bieden als wij verantwoordelijk zijn voor uw behandeling. Wanneer er geen fysiotherapeut aanwezig is, traint u zelfstandig en op eigen risico. Wij verzoeken u passende sportkleding te dragen, (binnen)sportschoenen en een handdoek mee te nemen.

Krijg ik de behandelingen vergoed?
Fysiotherapie wordt in sommige gevallen gedekt door de basisverzekering. Als u jonger bent dan 18 jaar bijvoorbeeld of wanneer u een chronische aandoening heeft. Een aanvullende verzekering is vrijwel altijd noodzakelijk. Indien u die niet heeft proberen wij in overleg met u een passende oplossing te vinden.

Bent u benieuwd of u behandeld kunt worden? Een telefoontje naar onze praktijk is voldoende, dan kijken wij het voor u na.