Oefentherapie: wat is dat?

De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag.  Oefentherapie is een paramedische behandelmethode gericht op het behandelen en voorkomen van klachten die kunnen ontstaan door een ongunstige houding en beweging tijdens dagelijkse activiteiten.

Houding

Kenmerkend voor oefentherapie is dat de oefentherapeut altijd kijkt naar de gehele houding en het complete beweeggedrag. Kortom: de oorzaak van de klacht woellen-lucasrdt structureel aangepakt, zodat die verdwijnt, vermindert en/of voorkomen kan worden.
De oefentherapeut  kijkt samen met u naar uw lichaamshouding en uw manier van bewegen. U leert hoe u het beste kunt bewegen in veel voorkomende situaties zoals zitten, lopen, staan en tillen.

Bewust worden

Een oefentherapeut  leert u begrijpen waar uw klachten vandaan komen en leert u beter omgaan met uw rug, nek, schouders, armen, heupen, knieën en voeten. U leert bewuster om te gaan met uw eigen lichaam en zo bent u uiteindelijk zelf degene die uw klachten kan verhelpen of verminderen.

U heeft geen verwijsbrief nodig

Voor het maken van een afspraak bij onze oefentherapeut  kunt u direct contact opnemen met onze praktijk. U heeft geen verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. Voor oefentherapie Mensendieck aan huis heeft u echter wel een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist.

Ruime openingstijden

Wij begrijpen dat het voor u belangrijk is om een afspraak te plannen op het moment dat het oor u het beste uitkomt. Daarom hanteren wij ruime openingstijden.

Ellen Lucas, Oefentherapeut Mensendieck, begeleider Big Move en beweeggroepen