De fysiotherapeut

is de expert in houding en beweging. Door de kennis en kunde van onze therapeuten helpt fysiotherapie u bij het voorkómen, verhelpen of verminderen van uw lichamelijke klachten aan –zoals het in medische termen heet- het bewegingsapparaat. U krijgt altijd zorg op maat. Passend bij uw persoonlijke situatie en gericht op het doel dat u wilt bereiken.

Mobiel & vitaal

Elk jaar gaan ruim drie miljoen mensen naar de fysiotherapeut. Mensen van alle leeftijden met verschillende leefstijlen en allerlei soorten klachten.
•    Dit kunnen blessures, RSI-klachten of pijnklachten zijn, bijvoorbeeld in de armen, benen, schouders en rug, veroorzaakt door sporten, werk, hobby’s, of door het ouder worden. De oorzaak kan overbelasting of een verkeerde houding zijn. Hiervoor krijgt u van de fysiotherapeut zowel een goede behandeling als advies.
•    De fysiotherapeut behandelt ook mensen die vanwege een (chronische) aandoening onder medische begeleiding beweegzorg nodig hebben. Dat is belangrijk voor uw gezondheid èn om mobiel te blijven.
•    Maar u kunt ook naar de fysiotherapeut voor revalidatie na een operatie of ongeval. Of voorafgaand aan een operatie om uw conditie te verbeteren en daardoor sneller te herstellen.
Fysiotherapie zorgt ervoor dat u sneller herstelt en zo optimaal mogelijk kan (blijven) bewegen.

Fysiotherapie: een oplossing voor veel pijnklachten

Iets te snel een boodschap doen of die zware kist verplaatsen. Sprinten naar de trein, de keukenkastjes schoonmaken of een extra rondje met de hond: moet kunnen, toch? Dit soort alledaagse bewegingen kunnen een belemmering zijn als u last heeft van pijn of een chronische ziekte. De fysiotherapeut helpt u van uw pijnklachten af.

Wat doet uw fysiotherapeut ?

privacyNa het intakegesprek maakt de fysiotherapeut samen met u een behandelplan op maat aan de hand van uw klachten aan het bewegingsapparaat (spieren, banden, gewrichten en zenuwen). Heeft u bijvoorbeeld pijn aan uw schouder of rug? Dan zal de therapeut deze bekijken. Naast het behandelen van klachten besteden we ook veel aandacht aan het voorkomen van terugkeer van uw klachten.

Behandeling en oefeningen

Naast fysieke behandeling krijgt u soms ook oefeningen van de fysiotherapeut. Het doel is om meer kracht, coördinatie en lenigheid te krijgen. Deze oefeningen zijn maatwerk, toegespitst op uw klachten en lichaam. Goede communicatie tussen u en de fysiotherapeut is essentieel voor uw herstel. Het is belangrijk dat u goed aangeeft wat u voelt en vragen stelt. Zo komt u samen met de fysiotherapeut tot een optimaal resultaat.

Fysiotherapie aan huis

Wanneer de omstandigheden het niet toelaten om naar de praktijk te komen kunnen onze therapeuten ook bij u aan huis komen voor fysiotherapie.

U heeft geen verwijsbrief nodig

Voor het maken van een afspraak voor één van onze therapieën kunt u direct contact opnemen met onze praktijk. U heeft geen verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. Voor fysiotherapie aan huis heeft u echter wel een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist.

Ruime openingstijden

Wij begrijpen dat het voor u belangrijk is om een afspraak te plannen op het moment dat het oor u het beste uitkomt. Daarom hanteren wij ruime openingstijden. Ook op maandagavond en donderdagavond staan onze therapeuten voor u klaar.