Sportfysiotherapie

is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting behandeling en advies voor iedereen die sport (als professional of amateur) of wil gaan sporten. De sportfysiotherapeut richt zich op preventie, voorlichting en behandeling van sportblessures. De sportfysiotherapeut weet wat er in het lichaam gebeurt tijdens het sporten en hoe u geblesseerd raakt. Hij begrijpt ook waarom sport belangrijk voor u is. Naast fanatieke sporters behandelt de sportfysiotherapeut ook kwetsbare doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van een therapie. De sportfysiotherapeut behandelt ook mensen die bijvoorbeeld een marathon willen lopen of aan sport willen gaan doen, maar niet weten hoe ze dat moeten aanpakken. Vanwege zijn kennis over hoe u het beste uw lijf kan trainen en meer belastbaar te maken behandelt de sportfysiotherapeut ook overbelasting problematiek als nek- en rugklachten en chronische pijnklachten. Kortom, de sportfysiotherapeut voorziet u van advies op maat.

dsc_5315

Het werk van de sportfysiotherapeut

De sportfysiotherapeut behandelt blessures aan alle spieren en gewrichten maar het meest aan knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op herstel van de blessure, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn. Tijdens het onderzoek kan hij bepalen of extra oefening of training nodig is om het ontstaan van een blessure juist te voorkómen. De sportfysiotherapeut werkt in een speciaal ingerichte praktijk en is verbonden bij sportverenigingen. Ook werkt hij veel en intensief samen met sportartsen, chirurgen en sportmasseurs en met verantwoordelijken voor het arbobeleid bij bedrijven. privacyreglement, sportfysiotherapie

Waarom een speciale sportfysiotherapeut?

Met de gerichte behandeling en adviezen van de sportfysiotherapeut kunt u uw training binnen afzienbare tijd op het oude niveau hervatten. Bovendien voorkomt u herhaling van de blessure in de toekomst. De sportfysiotherapeut traint u sportspecifiek en functioneel. Zo nodig overlegt hij met uw trainer. U zult merken dat u een stuk makkelijker praat met een fysiotherapeut die u als sporter benadert.

U heeft geen verwijsbrief nodig

Voor het maken van een afspraak voor één van onze therapieën kunt u direct contact opnemen met onze praktijk. U heeft geen verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. Voor fysiotherapie aan huis heeft u echter wel een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist.

Ruime openingstijden

Wij begrijpen dat het voor u belangrijk is om een afspraak te plannen op het moment dat het oor u het beste uitkomt. Daarom hanteren wij ruime openingstijden. Ook op maandagavond en donderdagavond staan onze therapeuten voor u klaar.