Dry needling: een naald doet wonderen bij stijve spieren

De Dry needling-methode gebruikt naalden om o.a. het lichaamseigen pijndempingssysteem te stimuleren en triggerpoints (harde punten in spieren die mogelijk ook uitstraling kunnen geven) minder actief te maken, zonder het gebruik van medicatie. Het grote voordeel van Dry needling is het snelle resultaat.

Hoe ziet een Dry needling behandeling eruit?

De therapeut gaat tijdens de behandeling op zoek naar triggerpoints in uw spier(en). Dit zijn overgevoelige punten in uw spier die aanvoelen als een harde streng (knoop) en mogelijk uitstraling geven elders in uw lichaam. De naald prikkelt de spier waar u last van heeft. Dry needling zorgt ervoor dat de spier snel en langdurig ontspant, waardoor u minder of geen pijn meer voelt.

Directe pijnvermindering

dry needlingDry needling zorgt meestal voor directe pijnvermindering. Het lijkt een beetje op acupunctuur, maar dat is het zeker niet, onze therapeut gebruikt een andere techniek. In plaats van energiebanen (acupunctuur), kijkt hij naar anatomische structuren en prikt hij daarbij het spierweefsel aan. Een Dry needling behandeling is vaak op 1 spier of spiergroep gericht.

Voor wie is Dry needling geschikt ?

Dry needling is niet voor de behandeling van alle klachten geschikt. Onze dry needling therapeuten Joris Kerckhoffs en Simone Steijger kunnen beoordelen of dry needling toegevoegde waarde voor u heeft.

Dry needling is fysiotherapie

Sinds 2005 mogen fysiotherapeuten die daarvoor een opleiding hebben gedaan Dry needling toepassen in hun behandeling. Deze methode maakt deel uit van de algehele behandeling fysiotherapie. Het is verzekerde zorg. Bij Fysiotherapeuten voor Purmerend hebben Joris Kerckhoffs en Simone Steijger deze opleiding gevolgd. Indien uw aanvullende verzekering fysiotherapie dekt, vallen ook de kosten voor dry needling hieronder. Voor de folder met meer informatie klik hier.

U heeft geen verwijsbrief nodig

Voor het maken van een afspraak voor dry needling kunt u direct contact opnemen met onze praktijk. U heeft geen verwijzing nodig van uw huisarts of specialist.