Ergotherapie: wat is dat?

Door lichamelijke of psychische klachten kunt u beperkt zijn in je dagelijkse activiteiten. Bijvoorbeeld na een ziekte of ongeluk, door een handicap of overbelasting. Douchen, koken, wassen, aankleden: opeens gaan deze dagelijkse handelingen niet meer vanzelf. Ergotherapie helpt u met praktische oplossingen en advies, zodat u minder klachten hebt en het dagelijkse leven weer beter loopt.

Samenwerking

Fysiotherapeuten voor Purmerend stelt hoge eisen aan het eigen team, maar ook aan de therapeuten met wie wij samen werken. Onze ergotherapeut is Gerda Burgess. U kunt zich met een gerust hart aan Gerda Burgess toevertrouwen! Gerda werkt vanuit ons Expertisecentrum Wijk- en Ouderenzorg Purmerend. Zij komt ook vaak bij  mensen aan huis. Gerda staat voor transparante, daadkrachtige en doelgerichte ergotherapie en past daarom prima bij Fysiotherapeuten voor Purmerend. U kunt contact met haar opnemen via telefoon 06-115 977 47 of via het contactformulier op haar website.

Voorbeelden waarbij ergotherapie kan helpen:

Aan het eind van de ochtend ben ik uitgeput en dan moet ik nog zoveel doen.
Ik weet niet waar ik hulpmiddelen kan aanvragen of kopen.
Hoe kan ik staan met zo min mogelijk pijn?
Ik val regelmatig, maar wil graag zelfstandig blijven wonen.
Hoe kan ik mijn partner goed verzorgen?

Praktijkvoorbeelden:

Ergotherapie bij dagelijkse handelingen
U krijgt advies en begeleiding bij dagelijkse handelingen zoals eten, koken, aankleden of koffie zetten. Of bij meer ingewikkelde handelingen, die bijvoorbeeld te maken hebben met de revalidatie van een ongeluk.

Ergotherapie bij overbelasting
Soms is de balans in uw leven zoek en raak u overbelast. De balans tussen inspanning en ontspanning is dan verstoord. Burgess Ergotherapie gaat samen met u aan de slag om je activiteiten in kaart te brengen: wat doet u allemaal op een dag? Hoeveel energie kost dit?
Daarna kijken we hoe u met uw hoeveelheid energie uw dag goed kunt indelen, zodat u weer kunt genieten van uw (dagelijkse) activiteiten.

Handtherapie
Een aparte specialisatie van Burgess ergotherapie is handtherapie. Dit is begeleiding en oefentherapie die helpt om uw hand weer goed te gebruiken. Soms is dit namelijk moeilijk en pijnlijk, bijvoorbeeld bij artrose, reuma of een peesontsteking.

 

Ergotherapeut Gerda Burgess

Ergotherapeut Gerda Burgess