Neurorevalidatie vanuit de fysiotherapiepraktijk

Neurorevalidatie is de behandeling/revalidatie van mensen met niet aangeboren hersenletsel. Daar vallen bijvoorbeeld een CVA (beroerte), MS of Parkinson onder. Deze revalidatie wordt gegeven in het ziekenhuis, het revalidatiecentrum, het verpleeghuis en ook dicht bij huis in onze fysiotherapiepraktijk.  De behandeling is complex en vraagt kennis en kunde van de therapeuten. Deze is in onze praktijk aanwezig bij een aantal zeer ervaren therapeuten.

Eén Waterland

Tevens maakt onze praktijk deel uit van het expertisenetwerk één Waterland (folder) omdat de revalidatie in veel gevallen de behandeling van meerdere disciplines nodig heeft. De individuele therapeuten van dit netwerk overleggen regelmatig met elkaar en met u om het beste resultaat te bereiken.

Wat houdt de behandeling in?

Omdat iedere patiënt/cliënt andere problemen kent is het onmogelijk om hier precies aan te geven wat we doen. Belangrijk is wel dat we samen met u gaan kijken naar de moeilijkheden en de mogelijkheden in uw dagelijks functioneren.  We bekijken waar u problemen ervaart en wat we samen kunnen veranderen/verbeteren. We gaan haalbare behandeldoelen stellen, waarbij het belangrijk is dat u zelf ook veel oefent. Afhankelijk van uw mogelijkheden wordt de behandeling bij u thuis of in de praktijk gegeven. Voor een goed resultaat is het van groot belang dat u zelf gemotiveerd bent om aan uw gezondheid te werken.