Wat is haptotherapie?

Haptotherapie is een therapievorm waarbij de theorie van de haptonomie wordt toegepast binnen een therapeutische relatie.  “Hapto” komt van het Griekse werkwoord “haptein”, dat “aanraken, “verenigen”,  een relatie vestigen”, “zich hechten aan” betekent. “nomie “ komt van “nomos”, dat betekent “wet”, “regel”, of “norm”.  Binnen de haptonomie gaat het dus om aanraken, contact maken. Aanraken doen we vaak “automatisch” . Bijvoorbeeld als we iemand willen troosten, of onze genegenheid willen uiten. Aanraken is belangrijk. Worden we te weinig aangeraakt in ons leven, dan kan dat onze normale ontwikkeling beïnvloeden. Als we aangeraakt worden, dan doet dat ons wat. We worden er blij van, of juist niet. Of het laat ons koud. Aanraken en gevoel zijn met elkaar verbonden.

Wat doet een haptotherapeut?

De haptotherapeut raakt je in de therapie aan om samen te voelen hoe je ‘in je lijf’ zit, hoe je in het leven staat. Door een appel te doen op je gevoel, leer je weer om vanuit een gevoelde basis in het leven te staan. Vanuit deze basis, dit zelfvertrouwen, vind je je eigen oplossingen, jouw weg in het leven. Klik hier voor verdere informatie.

Kees Groen

Kees Groen

Kees Groen

Kees Groen heeft jaren met ons in het Paramedischcentrum Landauer samengewerkt. Tegenwoordig behandelt hij in zijn eigen praktijk in Assendelft. Onze patiënten die haptonomie als behandelvorm kiezen worden dan ook door Kees in Assendelft behandeld. Bij uitzonderingen kan daar van afgeweken worden. Op de site van Kees vindt u meer informatie, klik hier.

Adres van Kees Groen

Praktijk Kees Groen
Dorpsstraat 995 D
1566 JD Assendelft

Telefoon: 075 – 64 08 200
Mail Kees Groen