logo
Bel ons voor een afspraak
0299-640401
  • 06 SEP 18
  • 0

  Deze week begin ik weer met studeren…! – fysiotherapie wetenschap

  Sinds 3 maanden werk ik bij Fysiotherapeuten voor Purmerend, op de locatie in gezondheidscentrum de Landauer. Van maandag tot en met donderdag houd ik me bezig met het behandelen van patiënten. Dit kunnen allerlei uiteenlopende klachten zijn, van een verzwikte enkel tot veel complexere klachten.

  Op vrijdagen volg ik de masteropleiding fysiotherapiewetenschap aan de Universiteit van Utrecht. Dit is een opleiding die erop gericht is om de fysiotherapie (in algemene zin) te verbeteren door gebruik van wetenschappelijk onderzoek. Kort gezegd, word ik opgeleid tot wetenschapper. Een leuke en leerzame ‘break in de week’. De opleiding geeft allerlei inzichten naast mijn normale werk. Daarnaast geeft het mij de kans om mij te verdiepen in dingen die ik interessant vindt.

  Zo heb ik afgelopen juni een case studie gepresenteerd op het eindcongres van de opleiding over degeneratieve afwijkingen (‘slijtage’) van de meniscus. Het blijkt uit recente onderzoeken dat bij mensen boven de 45 jaar met meniscusklachten een operatie niet per se beter is dan oefentherapie. Na 3 maanden bevinden zij zich namelijk op hetzelfde niveau en na een jaar is het gemiddelde klachten niveau hetzelfde. De case studie die ik in juni gepresenteerd (zie foto hiernaast) heb, beschrijft het fysiotherapeutische behandeltraject van iemand met meniscusklachten.

  Heb je vragen over knieklachten of over mijn poster..? Stel ze dan gerust. Ik vertel er graag over. Of reply onder het bericht!

  Leave a reply →